Kunder berättar

Familjen Falcks kökshistoria

Modernare, ny stil, mer förvaring, praktiska arbetsytor, hållbara material. Vad är viktigt i ditt nya kök? Det är många val som ska göras när man ska köpa nytt kök. När familjen Falck skulle bygga om sitt kök, slutade det med att de flyttade hela köket, slog ut en vägg och integrerade det med intilliggande sällskapsytor. Allt tack vare hjälpen från Tibroköks köksarkitekt. Inspireras av deras kökshistoria här. 

Lotta Falck, Stockholm
Kökets byggår: 2002
Köksstil: Solid (vitpigmenterad ek) 

 

 

Hur tänkte ni när ni skulle välja kök?

För oss var det viktigt med ett kvalitetskök med lång livslängd. Utseendemässigt ville vi ha en tidlös design som passade stilen på vårt hus, och något fick gärna sticka ut och bli annorlunda. De funktionella kraven var att det skulle finnas mycket förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor.

 

Varför fastnade ni för Tibrokök?

Kombinationen av bemötandet som vi fick från den duktiga och rutinerade köksarkitekten och att det verkligen gick att anpassa köket efter våra förutsättningar, gjorde att vi direkt fastnade för Tibrokök. Självklart gillade vi också deras köksstilar och det kändes tryggt att det var ett etablerat märke.

 

Hur var det att få hem en köksarkitekt?

Det var spännande. Vi hade själva en idé om hur vi ville ha det, frågan var bara om det var genomförbart. Här kom vår klippa till köksarkitekt in i bilden. Han älskade vår idé, utvecklade vår tanke och började skissa direkt på plats. Köket flyttades, en vägg till ett angränsande förråd revs och köket integrerades med vardagsrummet. Eftersom han var hemma hos oss såg han vilken stil vi gillade och kunde då direkt rekommendera vitvaror, kakel och bänkskivor. Vi fick bland annat tips om att välja en kraftfull köksfläkt eftersom man inte vill ha matos och matlukt när man sitter i soffan. Det hade vi nog inte tänkt på själva.

  

Tror du att ditt kök skulle se annorlunda ut, om ni inte haft hjälp av arkitekten?

Definitivt. Köksarkitekten tänkte på helheten på ett annat sätt. Han ändrade djup på bänkytorna för inte skapa korridorkänsla, valde olika höjd på skåpen längst långsidorna och ritade in en köksö som inte var symmetrisk. Allt på hans ritning stämde in på centimetern, så byggarna behövde bara följa ritningarna. Inga konstigheter, inga överraskningar, inga problem.

 

Vad är du mest nöjd med?

12 år senare går jag fortfarande ner i köket varje morgon och känner; Wow! Det gör jag inte längre med badrummet, som byggdes senare än köket. Det känns tidlöst, inget har gått sönder och att det känns gediget. I vårt fall har två barn och en hund fått härja fritt, och det syns knappt.

 

Finns det något du skulle ha gjort annorlunda?

Jag skulle nog ha bytt ut vinstället mot en vinkyl, men det är det enda.

 

Vilket är ditt bästa kök-köpar-tips?

Gå inte på vad som är modernt. Gå på vad som är du och vad du inte kommer tröttna på. Vill du inte byta kök på många år, är det värt att välja ett kvalitetskök. Skulle man slå ut kostnaden på hur många år köket håller, så blir det ju nästan billigt (skratt). Att få hem en köksarkitekt är också ovärderligt och eftersom det ingår om man köper ett Tibrokök är det en stor fördel.

 

 

Vill du skriva din kökshistoria?
Kontakta din Tibrokök-återförsäljare »