Köksfakta

Något du garanterat får när du köper ett Tibrokök är valfrihet. Vi har ett brett sortiment, både när det gäller mått, material och ytbehandlingar. Om du trots det inte hittar precis det du önskar eller vill ha något speciellt som en köpmansdisk, ett skafferiskåp eller en köksö – säg bara till. Ta med alla dina funderingar, idéer och önskemål till någon av våra butiker så hjälper vi dig forma ditt nya kök precis som du vill ha det.
 

Stommar

Alla stommar är tillverkade av 19 mm melaminbelagd formskiva. Skåpens insidor är klädda med vitmelamin eller ekmelamin. 

Fanerade stommar finns i alla våra träslag och ytbehandlingar. Stommarna kan också målas i någon av våra utvalda färger eller i valfri NCS-kulör. Stommens synliga sidor kan med fördel direktfaneras eller målas.

Andra alternativ är gavelsidor i luckutförande, pärlspont, faner eller laminat. Framkanten på stommen levereras färganpassad till luckorna. Frontanpassning finns till alla våra träslag med olika behandlingar samt till våra utvalda färger.
 

Lådor och vagnar

Våra eklådor byggs med fyra sidor samt botten och får förstycket monterat först i efterhand. Det gör att lådkonstruktionen blir mycket mer stabil och hållbar än om förstycket skulle vara en integrerad del av lådstrukturen.Du kan få sinkade massiva eklådor med botten klädd i svart konstskinn eller med melaminbotten. Våra ekvagnar finns i två olika utföranden. Sinkad massiv ek med rostfri botten eller med melaminbotten. Vi har även ett Vionarosortiment med exklusiva metallådor och vagnar med dämpning. Samtliga lådor och vagnar är 550 mm djupa.  

 

Mått

Tibroköks sortiment av stommar är mycket brett och omfattar allt från det smalaste bakbordsskåp till köpmansdiskar på 1200 mm. Att hålla sig till de vanligaste måtten är det enklaste sättet att matcha ihop stommar med de vanligaste vitvarorna och med den stora valfriheten vårt sortiment innebär kommer du långt. Vi har också ett omfattande urval av hyllor, krönlister, konsoller och andra detaljer som passar till – och ytterligare kan förstärka utseendet hos - köket du valt. 
  

Lucktyper

Kökets utseende bestäms till stor del av lucktypen, eftersom den avgör hur mycket av stommen som blir synlig. Beslag och övrig utrustning i samma stil förstärker luckans och stommens karaktär ytterligare, och hjälper dig skapa den typ av kök du vill ha.
 

 

INNANFÖRLIGGANDEUTANPÅLIGGANDEÖVERFALSADE

I kök med innanförliggande luckor är stommarna fullt synliga, vilket ger köket ett gammaldags utseende. De synliga gångjärnspinnarna är detaljer som förstärker stilen ytterligare. Anno, Valö, Bistro och Tärna heter de innanförliggande luckmodellerna som vi har i vårt sortimet.

I kök med modern stil syns varken stommar eller gångjärn eftersom luckorna ligger utanpå och döljer stommen helt. Det finns ändå stora skillnader i utseende mellan olika moderna luckor. En lucka med ramspegel, som Sigill, ger ett mer klassiskt intryck än en helt slät lucka, som Form eller Horizont.

Överfalsade luckor är ett mellanting mellan innanförliggande och utanpåliggande. Luckan ligger utanpå stommen men täcker den bara delvis. Stilen känns mer klassisk än modern. Crona är ett fint exempel på hur uttrycksfullt ett kök med överfalsade luckor kan vara.

  

Kundanpassad special

Ovanligt högt eller lågt i tak, eller en vägg som inte stämmer helt med de vanliga skåpsbredderna är inga problem. Vi anpassar helt enkelt köket efter rummet, istället för att du ska tvingas göra det omvända. Prata gärna med din köksarkitekt om du är intresserad av att vi skapar något som är anpassat utifrån dina önskemål.
 

Ladda hem köksfakta

Vår köksfakta går att ladda hem som PDF. I denna kan du även finna vår modellöversikt och se i vilka material och ytbehandling våra olika luckor finns.

Vår faktameny

I vår faktameny hittar du vårt lucksortiment och i vilka utföranden våra olika luckmodeller finns. Här hittar du också vårt lådsortiment.

>> BLÄDDRA I VÅR FAKTAMENY HÄR <<
 

Vid frågor, kontakta någon av våra återförsäljare.
Här hittar du en komplett förteckning samt vägbeskrivning >