Kök-Skapar-Guide

När du köper ett Tibrokök får du alltid hjälp av våra köksarkitekter. Tillsammans formar ni den bästa kökslösningen för just dig. Det gör såklart att du undviker fallgropar och tankevurpor. Men även om våra arkitekter är bland branschens bästa, måste de få en bild över hur ditt ”perfekta” kök ser ut. Vad har du för tankar kring stil, material, form och färg, och hur kommer du att använda köket. För att du ska få igång dina köks-drömmar-tankarna, har vi satt ihop en lite skaparguide. Trevlig skaparglädje önskar vi på Tibrokök!

 


Dröm utan gränser


Fatta pennan och börja dröm. Begränsas inte av tankar som att det säkert är för dyrt, krångligt eller svårt. Vill du bygga om helt, byta plats eller integrera angränsande rum, varsågod och skapa fritt. Är det något som våra köksarkitekter är bra på, så är det att hitta möjligheter och lösningar som är genomförbara. Inspireras av hur andra gjort genom att bläddra i glansiga interiörmagasin. Ta sedan det bästa från alla dina inspirationskällor och forma till ditt eget.

 


Hitta den rätta stilen


Att välja stil är i stora drag lika med att välja luckor och lådfronter. Många vet från början vilken stil det lutar åt, men det är också många som får upp ögonen för en helt ”ny” stil, tack vare köksarkitektens tips. Det är viktigt att inte bara tänka kök, utan stilen du väljer bör också matcha med resten av ditt hem. Det är också viktigt att tänka på vilken stil din bostad är byggd i.

 


Praktiska måsten


Ett arbetsvänligt kök, är alltid det som uppskattas mest över tiden och här kommer du verkligen att värdesätta hjälpen från våra köksarkitekter. För att komma fram till vad som är praktiskt för dig, tänk på hur du vill kunna röra dig i köket. Ska det finnas flera arbetsytor? Hur många ska kunna jobba i köket samtidigt? Är det viktigt att ha plats för återvinning och sortering, köksmaskiner och finporslin? Titta gärna lite på klassiska kök, längre bak i tiden, då de ofta har smarta funktioner som man glömt bort.
 

 

Detaljer som förändrar


Även om köksstilen är karaktäristisk i sig, kan du både förhöja och sudda ut dess uttryck med detaljer och tillbehör. Våra köksarkitekter har stor kunskap om alla kökets kringprodukter och hjälper dig att skapa den helhet du är ute efter. Ta gärna fram flera olika alternativ på kakel, bänkskivor, golv och beslag som du gillar, för att sen tillsammans med din köksarkitekt komma fram till de bästa valen. Glöm heller inte bort vitvaror och belysning, då de också är med och påverkar helhetsintrycket.

 

 

Är du redo för ett möte med en av branschens bästa köksarkitekter?
Kontakta en återförsäljare nära dig »